Utforska enkelheten

Vi tror på innovation och nytänkande. Vårt byggsystem och våra digitala hjälpmedel utmanar traditionellt byggande och gör det möjligt för dig som lekman att själv färdigställa ditt bygge. Är tid eller ork en bristfaktor kan vi självfallet även hjälpa till med den biten.

Rita din byggnad i 3D

Vi försöker som sagt att göra det enklare för dig som ska bygga. En stor del i det, anser vi, är att förenkla planerings- och köpprocesserna. Så av den anledningen har vi utvecklat en 3D-konfigurator där du kan rita upp din byggnad direkt i din webbläsare och vidare få pris på allt ifrån material till själva monteringen.

Vi hjälper dig att förverkliga dina byggidéer

Från offert till leverans – här beskriver vi hur det går till. Oavsett om du är en gör-det-självare eller är den som hellre låter någon annan göra grovjobbet så har vi ett bra alternativ för dig.

1. Offert

Med vårt 3D-verktyg kan du på ett enkelt sätt testa dig fram mellan olika typer av taklutning, bredd, längd, vägghöjd, fönster och dörrar etc. för att se vad som blir bäst för just dig och den tomt du planerar att bygga på.

Om du vill göra byggnader eller ändringar som inte är möjliga i 3D-verktyget får du väldigt gärna kontakta oss på telefon, via mejl eller skriva dina önskemål under ”övrigt-rutan” i 3D-verktyget.

Rita din byggnad i 3D

2. Bygglov

Innan du påbörjar ditt bygge måste du ansöka om bygglov hos din kommuns stadsbyggnadskontor. Om du ska bygga utanför tätbebyggelse kan det finnas vissa undantag från kravet på bygglov. Kontakta din kommun för klara besked. Via vår priskalkylator kan du själv skriva ut färdiga fasad, plan- och sektionsritningar. Lämna in dessa tillsammans med en tomtkarta där du ritat in var på tomten byggnaden ska stå – så har du normalt sett det som krävs för enklare byggnader.

 

Enklare ritningar för byggnader som frångår vår standard kan vi ordna för 790:- inklusive moms. För lite mer komplexa ritningar som exempelvis till villor ritar vi för 2500:- inklusive moms. Tänk på att det ibland kan ta lång tid att få bygglov så vi råder dig att vara ute i god tid. Normalt sett kan vi ordna fram ritningarna inom 2-5 arbetsdagar.

VAD KRÄVS FÖR ATT FÅ BYGGLOV?

3. Beställning

När du har bestämt dig för vad du vill ha och har fått klartecken från din kommun gällande bygglov så är det dags för beställning. Vi brukar alltid gå igenom beställningarna per telefon ett sista varv för att stämma av att allt är med och även passa på att prata ihop oss kring leverans, lossning och betalning. När allt är klart så skickar vi en orderbekräftelse.

Orderbekräftelsen fungerar som ett kvitto på det du köpt och den visar tydligt vad vi
är skyldiga att leverera – så dubbelkolla alltid att det stämmer. Tillsammans med orderbekräftelsen skickar vi även våra allmänna villkor och information om vad som kan vara bra att tänka på inför bygget.

KONTAKTA OSS FÖR ATT LÄGGA EN BESTÄLLNING

4. Leverans

När byggsatsen är klar så packar vi ihop den och skickar den med ett fraktbolag. I samband med att byggsatsen lämnar vår fabrik kontaktar vi dig så att du vet att byggsatsen är på väg och även får tillgång till transportbolagets kontaktuppgifter. Lastbilschauffören ringer sedan dig i god tid innan han eller hon kommer fram.

Som kund är du ansvarig för att lämplig maskin med gafflar (exempelvis en traktor) finns på plats för att lossa byggsatsen på byggplatsen. Det måste också vara möjligt för lastbilschauffören att med lätthet kunna köra en 25 meter lång långtradare till och från lossningsplatsen. Om det inte är möjligt att uppfylla de två punkterna ovan så levereras byggsatsen till närmaste terminal. Från terminalen kan du sedan antingen hämta byggsatsen själv eller boka utkörning med till exempel en kranbil.

UNDRAR DU NÄR LEVERANSEN KOMMER? KONTAKTA OSS

5. Montering

Våra byggsatser är anpassade för att vara så enkla som möjligt att montera och man behöver inte vara snickare för att göra jobbet själv. Ibland kan dock tiden vara en faktor och i de fallen kan vi självklart även hjälpa till med den biten.

Med Lundqvistmontage kan du välja mellan 3 olika utförandegrader: Väderskyddat | Färdigt utvändigt | Färdigt utvändigt & isolerat.

VILL DU VETA MER OM HUR MONTAGET GÅR TILL?
HIDE

Thank you! We will contact you shortly.