Tillval

För att få en bättre uppfattning om vad det är för produkter som vi levererar under våra tillval, så kan det vara bra att läsa denna sida som beskriver dessa först.

Nedan beskriver vi dessa tillvalen för att ni som kund ska veta vad som levereras.

Bjälklag

Väldimensionerat golvbjälklag med dubbla 45x220 som bärlinor. Golvåsarna är av konstruktionsvirke i dimensionen 45x220 och klarar en spännvidd på upp till 3,6m mellan bärlinorna. Innergolv ingår ej, däremot skickar vi med brädor och skivor till trossbotten.

Grundpaket

Allt material som behövs för en betongplatta, förutom själva betongen då. L-block med sockelskiva, cellplast, tjälisolering, armeringsnät, armeringsstänger, najtråd, skarvplåtar och plastspik. I priset ingår en separat utkörning av detta paket för att du ska hinna göra grunden klar i lugn och ro innan byggsatsen levereras.

Isoleringspaket

Uni-skiva 35 av glasull levereras från Isover för att isolera regelstommen och innertak/mellanbjälklag. Förutom isoleringen ingår även åldersbeständig plastfolie, glespanel, vindavledare vid takfot och färdigkapade mellanreglar för att få c/c mått anpassat till skivbredden på isoleringen i väggarna. I priset ingår en separat utkörning av detta paket för att du ska hinna montera byggnaden innan denna utrymmeskrävande leverans kommer hem till dig.

Grundmålning

Ytterpanel inkl övrigt utvändigt trä grundmålas med en vattenbaserad alkydoljegrund innan blocken spikas. Kort och gott en riktigt bra grundfärg som är övermålningsbar med både akrylat- och oljefärg. Vid önskemål erbjuder vi även en äkta faluröd slamfärg som grundmålning på väggblocken.

Luftspalt

Vid isolerade byggnader är det viktigt att skapa en luftspalt bakom ytterpanelens baksida för att ge den lilla kondens som kan bildas där ett utrymme där den kan ventileras bort. Med detta tillval fäster vi en 12mm läkt mellan panelen och vindduken på väggblocken.

Monteringspaket

Om du väljer till detta skickar vi med allt fästmaterial som krävs för att montera ihop själva träbyggsatsen. Betongplugg eller balkskor, träskruv, trallskruv, vinkelbeslag och ankarskruv. Vid beställning av byggsatser med liggande panel eller råspont så ingår inte spik till ytterpanel, råspont eller underlagspapp då vi rekommenderar att du fäster detta med spikpistol. Vid beställning av invändigt skivmaterial ingår inte heller skruv till detta.

Fönster

Kvalitétsfönster från Traryd. Vitmålade träfönster med 3-glas isolerglas och ett U-värde på 1,1-1,2. Kontakta oss gärna vid önskemål om andra mått eller utföranden.

Dörrar

Här kan du välja bland riktigt prisvärda basdörrar av hög kvalité, med eller utan fönster. Handtag och låscylinder ingår ej. Önskas andra färger, modeller eller liknande kan vi erbjuda ett brett utbud från Polardörrens sortiment.

Plåttak Kami TP-20

KamiTP är ett klassiskt tak med trapetsprofil för dig som söker ett stilfullt tak med modern look.

Plåttak Kami Plegel

Tegelprofilerat plåttak i upp till 7,2m måttanpassade längder med unik tillverkningsmetod. Här får du ett plåttak med full gåbarhet över hela ytan som håller för stora påfrestningar såsom kraftiga snöfall.

Plåttak Kami TerraPlegel

Ett tegelprofilerat plåttak med ytfinish som liknar ett betongtak. Extremt snyggt, hållbart och praktiskt då det förenar plåtens hållbarhet med betongtakets elegans, samtidigt som dess unika ytbehandling gör att du inte behöver oroa dig för snöras.

Plåttak Kami Classic

Med detta lättlagda plåttak ger du enkelt din byggnad ett modernt och stilrent utseende. Finns tillgängligt i en mängd olika kulörer och kan måttbeställas i upp till 10,0m längder.

Takpannor Benders Palema 2-kupig Benderit

En klassisk, storsäljande betongtakpanna av hög kvalité. Takpannorna ytbehandlas två gånger för att säkerställa högsta kvalité och lång livslängd.

Slagportar

Obehandlade slagportar från Furuhälls Snickeri i 10° eller 18° utförande beroende på vilken temperatur du avser hålla inomhus. En praktisk lösning om du av utrymmesmässiga skäl inte har möjlighet att ha en separat ingångsdörr utöver porten eller du helt enkelt inte vill tappa utrymme i taket för skenor och motor. Handtag och låscylinder ingår ej.

Takskjutportar

Rejäla motordrivna takskjutportar av märket Classic Door. Här har du en välisolerad port (U-värde 1,0) med kraftiga gummitätningar runt om öppningen och koniska skenor med kilfunktion som ger en tätare anslutning mot väggen. Finns i ett antal olika utvändiga profiler och är givetvis CE-godkänd!
HIDE

Thank you! We will contact you shortly.